Käyttäjät - Ohjeet

Käyttäjät löytyvät polusta: Hallinta Resurssit Käyttäjät

Käyttäjät ovat henkilöitä jotka voivat kirjautua Hallinnoijan ylläpitopuolen näkymään.

Käyttäjälle määritellyt asetukset määrittelevät mihin ohjelman osioihin käyttäjä pääsee käsiksi. Seuraavassa osiossa käymme läpi tärkeimpiä asetuksia käyttäjään liittyen.

Käyttäjän asetukset

• Oletustoimipiste
    • Oletustoimipiste määrittelee mikä toimipiste käyttäjällle avautuu hänen kirjautuessaan ohjelmaan.
  • Näytä etusivulla kirjautumattomalle käyttäjälle
    • Tämä asetus määrittelee näytetäänkö kyseinen käyttäjä kirjautumattomille, kirjautumattoman etusivulla.
      Jos käyttäjä määritellään näkymään kirjautumattomalle voidaan hänelle määrittää myös titteli, kuvaus ja esittely Yhteystiedot -sivulle.
  • Käyttäjätaso
    • Käyttäjätaso helpottaa organisoimaan eri käyttätasoja ohjelman sisässä. Tärkeimpänä huomiona käyttäjätasoihin liittyen on se että vain admin -tason käyttäjä pystyy luomaan uusia käyttäjiä ja muokkaamaan muiden käyttäjäoikeuksia.
  • Sivuston ulkoasu
    • Määrittelee minkälainen ulkoasu ylläpitopuolesta näytetään kyseiselle käyttäjälle. Käyttäjä voi milloin tahansa vaihtaa ulkoasua sivun yläreunasta löytyvästä ulkoasuvalikosta. Ulkoasua vaihtaessa tieto tallennetaan käyttäjän oletusulkoasuksi.
  • Nollaa salasana
    • Mikäli käyttäjä on unohtanut salasanansa voi admin -käyttäjä nollata hänen salasanansa ja ohjelma antaa hänelle uuden salasanan.
  • Lisää kuva
    • Mikäli käyttäjään on liitetty kuva näytetään se Yhteystiedot -välilehdellä henkilön tietojen yhteydessä mikäli kyseinen käyttäjä on laitettu näkymään siellä sekä kuvat ovat käytössä Yhteystiedot -sivustolla.

Käyttäjän oikeudet

Kyseisessä osiossa määritellään sivu/toimintokohtaisesti mihin kyseisellä käyttäjällä on oikeuksia. Voit esimerkiksi säätää niin että käyttäjä voi lähettää vain sähköposteja muttei tekstiviestejä ja ettei käyttäjä pääse käsiksi myyntireskontraan.

Käyttäjät - Hallinnoija