Koulutettu Hieroja Oskari Ojanperä

                                                                                            

Hei! Olen Jyväskylän Palokassa toimiva koulutettu hieroja. Valmistuin hierojaksi Suomen Urheiluopistosta Vierumäeltä vuonna 2019.

Hieronnassani toteutan hoidon aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Selvitämme hieronnan tarpeesi haastattelun, liiketestien sekä palpaation avulla.

Käytän hieronnassani niin klassisen kuin urheiluhieronnan tekniikoita, faskia- eli lihaskalvokäsittelyä, passiivisia venytyksiä, kuivakuppausta sekä kinesioteippausta tarpeen mukaan. Pystyn antamaan myös venyttely- sekä itsehoito-ohjeita, joilla varmistetaan paras lopputulos kehollesi.

Hieronta on lihaksien, mielen ja kehon huoltoa, joka kuuluu kaikille.

Varaa oma aikasi!

Ajanvaraus: https://www.hallinnoija.fi/hierojaojanpera/ajanvaraus

                                                                                            

Monipuolisilla hoitomenetelmillä kohti vetreämpää kehoa

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta mielletään usein voimakkaaksi ja ehkä jopa kivuliaaksi hieronnaksi eikä sen ole ajateltu sopivan kuin huippu-urheilijoille. Tämä yleinen kuvitelma ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Urheiluhieronta on nimenä hieman harhaanjohtava.

Urheiluhieronnassa menetelmät voivat olla monipuolisempia ja muokkaavampia kuin klassisessa hieronnassa. Urheiluhieronnassa myös hoidon tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus korostuvat. Muutoin klassisella hieronnalla ja urheiluhieronnalla ei juuri eroja ole. Eli toisin sanoen, urheiluhieronta sopii kaikille!

Hieronta lihashuollon muotona ei vaadi urheilu- tai kilpailutaustaa. Lihaskireyksiä syntyy meille jokaiselle ihan tavallisesta arjesta: työstä (paitsi fyysisestä, myös staattisesta), opiskelusta, lasten hoitamisesta, liikunnasta, stressistä, harrastuksista jne. Urheilijan taas ollessa kyseessä hoito sovitetaan aina urheilijan harjoittelun ja kilpailun eri vaiheisiin.

Hieronnalla voidaan paitsi hoitaa tuki- ja liikuntaelinvammoja, myös auttaa ehkäisemään niitä. On luonnollista, että hierontaan tullaan vasta vaivojen kanssa. Parempi tapa olisi kuitenkin nähdä hieronta jatkuvan kehonhuollon yhtenä työkaluna ja tehdä säännöllisestä huoltamisesta tapa. Hierojalta saa hoidon lisäksi arvokasta tietoa lihasten tilasta sekä vinkkejä muuhun lihashuoltoon!

 

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on tullut yhä näkyvämmin muidenkin kuin huippu-urheiliijoiden käyttöön. Kyseessä on lihashuollon muoto, jossa ihoon kiinnitettävällä erikoisvalmisteisella elastisella teipillä saadaan aikaan haluttu vaikutus.

Kinesioteipin vaikutus syntyy teipin nostaessa ihokerroksia erilleen. Se vaikuttaa ihon reseptoreihin ja sitä kautta lihaskalvoon ja lihaksiin. Kinesioteippiä voidaan käyttää monissa eri tilanteissa:

• Kivun lievitykseen
• Palautumiseen ja aineenvaihdunnan lisäämiseen
• Oikeiden liikeratojen ja nivelien tukemiseen
• Liikuntavammojen ehkäisyyn
• Kuntoutumiseen yhdessä muiden hoitokeinojen kanssa

Kinesioteippi kestää yleensä hyvin käyttöä, sen kanssa voi hikoilla, peseytyä ja käydä saunassa. Teippi voi pysyä paikallaan 1 -2 viikkoa. Kinesioteipin käyttö hoitona suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Ihovauriot, tulehdukset, suonikohjut sekä allergia teipin liimalle estävät teipin käyttämisen.

 

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta

Kuivakuppaus on osa vanhaa kiinalaista lääketiedettä. Se eroaa suomalaisittain perinteisestä verikuppauksesta monella tavalla. Kuivakuppauksessa hoitovälineinä ovat kumiset tai silikoniset kupit, joilla aikaansaadaan iholle alipaine. Ihoa ei rikota eikä verta vuodateta.

Kuppien muodostamalla alipaineella nostetaan ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa toisistaan, kun taas hieronnassa kudoksia painetaan vasten toisiaan. Kuppeja voidaan liu'uttaa ihoa pitkin tai pitää paikoillaan. Alipaine luo kudoksiin tilaa ja lisää aineenvaihduntaa. Se myös venyttää lihaskalvoa ja rentouttaa lihaksia.

Kuppaus on tehokas hoitomuoto ja sitä voidaan käyttää osana hierontaa.

Esteitä kuivakuppaukselle ovat kumiallergia, ihosairaudet ja -rikot, syöpä, suonikohjut, sydänsairaudet, verenohennus- ja kortisonilääkitys, kuume- ja tulehdussairaudet, raskaus, veritaudit sekä tuoreet vammat.

 

Faskia- eli lihaskalvokäsittely

Lihaskalvot eli faskiat ovat lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia, hermoja ja elimiä ympäröiviä kalvorakenteita. Ne paketoivat lihakset mekaanisesti toimiviksi kokonaisuuksiksi. Lihaskalvot sisältävät paljon hermoja ja ne toimivat merkittävänä voiman välittäjänä.

Toimiakseen kunnolla, kalvojen eri kerrosten tulisi päästä liukumaan keskenään. Lihaskalvot voivat myös kiristyä sekä eri kerrosten väliin voi syntyä kiinnikkeitä, jotka estävät liukumisen. Nämä voivat aiheuttaa kipua, kireyttä sekä kehon epätasapainoa.

Tavallinen hierontakin kohdistuu aina myös lihaskalvoihin, mutta lihaskalvoille on olemassa myös omia tekniikoita. Näitä ovat esimerkiksi kovalla kitkalla tehtävät venytykset ja erilaisilla kalvoveitsillä tehtävät käsittelyt.

 

 

                                                                                            

 

 

Loading…